NIEUWS

Van Schrijversharten-lid Annie van Gansewinkel is in december 2023 de nieuwe thriller 'Stekeblind' verschenen bij uitgeverij Ellessy. Haar thrillers schrijft zij onder het pseudoniem Anne Winkels.

42  Dingen - de film

Cees Mobach maakte een documentaire over de tentoonstelling 42 Dingen die door corona niet voor het grote publiek open kon. Maar de film is nu dus wel online te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=EWF1tvX3xKc

 

 

29 mei tot 6 juni - De Boekenweek @ Het is weer tijd voor het bekendste jaarlijkse feest in de boekhandel en bibliotheek rondom het Nederlandstalige boek. De 86ste editie van de Boekenweek – mogelijk gemaakt door NS – vindt plaats van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni en heeft als thema Tweestrijd. Collega-dichter Hanna Bervoets schreef het boekenweekgeschenk.


31 mei 2021 - Afscheid burgemeester @ Laurens en Martijn, en Ivanka de Ruijter, treden in hun hoedanigheid als (oud-)stadsdichters op rond het afscheid van burgemeester Geert van Rumund. Het optreden werd uitgezonden via lokale televisie in Wageningen, en wereldwijd gestreamd via YouTube. Ze schreven een gedicht voor de burgemeester: je kunt dat hier lezen.
Martijn sloot de optredens in de kerk af, met een tweede gedicht, getiteld: 'Alles heeft een naam'.


3 januari 2021 - Expositie 42 dingen, Wageningen @ Wat deden kunstenaars met de 42 dingen die er in Doos 42 zaten uit de nalatenschap van filosoof Jaap Kruithof? Het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen stelde dozen met dingen aan Petra Sips en Schrijversharten beschikbaar, zodat zij het konden verspreiden en daarna exposeren. Jaap Kruithof was een van Vlaanderens grootste dwarsdenkers. Hij was filosoof en ongeremd dingenverzamelaar.


Digitale expositie
NB. Vanwege corona werd er in het voorgaande jaar een digitale expositie georganiseerd waar te zien was wat de kunstenaars maakten. Deze digitale variant is te bezoeken via deze link.