Publieksactiviteiten - het publiek creeert

 

2020

Rebellen en dwarsdenkers , Schrijversharten treedt in de bblthk Wageningen op met een programma rond dit thema van de Boekenweek. Anneke Rot nodigt in die periode de bezoekers uit anagrammen te maken van de letters van 'Literaire rebellen en dwarsdenkers'.

                 2018

Lees de dagen lichter, december 2018: Op verzoek van de bblthk, de Wageningse openbare bibliotheek, organiseerde Schrijversharten in december 2018 een project rond verbinding en literatuur, getiteld ‘Lees de dagen lichter met Schrijversharten’. Als een variant op de Adventstijd plaatsen wij 24 gesloten kastjes in de bibliotheek, waarvan tussen 1 en 24 december elke dag een nieuw deurtje openging. In het kastje bevond zich het omslag van een boek dat door een lezer als lievelingsboek was genoemd. In het deurtje was een korte motivatie door de lezer plus een reflectie daarop, of op het boek, door Schrijversharten te zien. 

 

Speeddaten met boeken, december 2018

Op 22 december vond ’s middags in de bblthk het evenement ‘Speeddaten met boeken’ plaats, waarbij lezers zeer actief en gemotiveerd met elkaar in gesprek gingen. Schrijversharten verzorgde ook de aankleding van de entreehal van de bblthk, met onder meer kraanvogels die gevouwen waren uit bladzijden van het Van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal; een anagramspel op de woorden ‘speeddaten met boeken’ werd in december begeleid door Anneke Rot.

2015

  • Schrijversharten werkte mee aan de Wageningse Culturele Ronde (25 en 26 april) met optredens aan het Spijk en in de bblthk, en interviewsessies met publiek aan de hand van de ‘Lijst van Proust’, een serie vragen die stof tot diepgaande gesprekken levert. Door het gooien van een grote dobbelsteen koos het publiek welke vraag aan wie van de Harten werd gesteld. Een ouderwetse tandartsenboor accentueerde het ondervragingsproces, tot hilariteit van de toeschouwers.
  • Op het jaarlijkse grote 5 Meifestival was Schrijversharten op diverse fronten actief. Het publiek werd geactiveerd in het het taalspel ‘Ontdek het vrije woord’ in het Torckpark: kenmerkende woorden uit het Nederlands waren in een landschap geplaatst, en konden door de kijker 'in bezit' worden genomen. In een logboek kwam de motivatie van  de keuze te staan.
  • Op 28 juni werd het publiek aan het werk gezet tijdens het jaarlijkse Leeffestival. Op diverse plekken in het centrum kregen voorbijgangers de uitnodiging, aan de hand van letterblokjes in diverse formaten variaties te maken op de basiszin  'Spelen met de taal is aanstekelijk'.  Initiatiefnemer en begeleider van dit spel was Anneke Rot.
  • Op verzoek van de Bennekomse openbare bibliotheek verzorgde Schrijversharten daar een literaire avond op 20 november 2015; De publieksparticipatie in het vragenspel 'De lijst van Proust'was ook hier een succes.