Exposities

 

42  Dingen - de film

Cees Mobach maakte een documentaire over de tentoonstelling die door corona niet voor het grote publiek open kon. Maar de film is nu wel online te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=EWF1tvX3xKc

2021

 


Expositie 'Stilte', in de Kapelexpo, Utrechtseweg 131 in Renkum.
24 juli tm 8 aug.
 - Laurens deed mee aan een groepsexpositie van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen, waarvan wij alle drie lid zijn. Het thema was 'Stilte', Laurens presenteerde hierover een tekst. Bij de exposities waren  fietsroutes gemaakt over de campus van Wageningen UR en door de bossen van Wageningen en Renkum. Data: 24 - 25 juli, 31 juli - 1 augustus, 7 - 8 augustus, van 12:00 tot 17:00 uur. https://beroepskunstenaars.nl/bewegende-stilte-kunstfietsroute-zuid-veluwe-juli-augustus-2021/

42 Dingen - tentoonstelling jan.- febr. 2021
Door de coronabeperkingen is deze tentoonstelling  helaas besloten. De deelnemende kunstenaars kunnen individueel en met een tijdslot de tentoonstelling bezoeken. Ook de dochter van Jaap Kruithof kan zien hoe 42 kunstenaars hun voorwerp uit doos 42 tot kunst hebben getransformeerd.
Anneke Rot heeft in een grote  kijkdoos de sfeer verbeeld van de verzamelingen in de kelders van Kruithof.
Leen Beyers, curator van de collectie Kruithof van het Museum MAS kreeg een digitale rondleiding van Petra Sips die het initiatief nam voor dit project en het samen met Schrijversharten droeg.
Filmer Cees Mobach heeft de tentoonstelling in een documentaire vastgelegd. Die wordt op een later tijdstip aan een groter publiek vertoond.
De blogs over opzet en ontwikkeling van dit project 42 Dingen zijn hier op de website van het MAS te vinden.

Bezoek van Karen Kruithof aan de expo 42 Dingen. Petra Sips leidde haar rond.

2020

Pakje Kunst - vanaf maart 2020
Ook Laurens, Martijn en Annie doen als kunstenaars mee aan Pakje Kunst in Wageningen. Uit een voormalige sigarettenautomaat in antiquariaat De Beschte kunnen bezoekers een uniek pakje kunst trekken.
In Impulse op de Campus van Wageningen Universiteit was in de zomer een vitrine-expositie te zien over Pakje Kunst.

Expo 42 Dingen - vanaf mei 2020
42 Kunstenaars namen op 9 maart in de bblthk Wageningen een voorwerp in ontvangst uit doos 42 van de verzameling Kruithof van Museum MAS in Antwerpen. [link naar Optredens]
Door de coronabeperkingen kon de presentatie van hun werk op 15 mei 2020 niet doorgaan. Sindsdien is wel de online tentoonstelling te zien: https://padlet.com/Schrijversharten/Expo42dingen

Wageningse Makers - augustus en september 2020
Fotoportretten door Hans Dijkstra van Wageningse kunstenaars hangen op de ramen van het stadhuis. Ook de leden van Schrijversharten zijn daar te zien.
https://www.wageningsemakers.nl/

Vitrine-expositie 42 Dingen - december 2020- januari 2021
Voorproefje van de expo in bblthk Wageningen met werk van Petra Sips en Schrijversharten. Aanvankelijk stonden de vitrines in de leeszaal, maar bij de lockdownsluiting van de bblthk waren ze in de etalages te zien.

2019

Groepsexpositie ‘Over de berg’, mei – juni 2019: In juni exposeerde Schrijversharten als collectief in de kunstkapel in Renkum, tijdens de groepsexpositie van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen ‘Over de berg’. Naast poëzie, was ook een drieluik te zien waarop de leden van Schrijversharten hun inspiratiebronnen beschreven.

 

 

2018

Zomersneeuw 

Poëzieproject tijdens Beelden op de Berg in arboretum Belmonte. Schrijversharten werkte zeer actief mee aan het realiseren van dit project in een samenwerking met Petra Sips. Elf dichters schreven op dit thema of op specifieke beelden nieuwe gedichten, en lazen deze in het park tijdens drie drukbezochte poëzieroutes. In de weekends stonden deze gedichten afgedrukt op lijsten in het park, en vrijwel gedurende de hele tentoonstelling hingen ze in A3-formaat in een ontvangstruimte. Uitgeverij Blauwdruk heeft de gedichten in een boekje verzameld.

 

2017

Culturele Ronde Wageningen - Poëzieroute - 22 en 23 april 2017

Schrijversharten won de eerste prijs van de Culturele Ronde 2017 met een serie van 19 landschapsgedichten langs een wandelroute over de dijk bij Wageningen en een pad langs de Wageningse Berg. De gedichten waren groot afgedrukt op uit plaatmateriaal gezaagde lijsten in de vorm van een Polaroidfoto. Naar ontwerp van Schrijversharten heeft de zorginstelling Zideris deze lijsten en de montagepalen geproduceerd. Buurtcentrum Ons Huis heeft deze palen geschilderd.

Wageningen, stad met twee havens- tentoonstelling museum Casteelse Poort
Schrijversharten maakte hiervoor gedichten. 

 

2015

Op het  Wageningse Bevrijdingsfestival (5 mei) presenteerde Schrijversharten naast het taalspel ‘Ontdek het vrije woord’ een serie grote op canvas afgedrukte gedichten over vrijheid , verspreid over de stad. Ook in latere jaren waren deze gedichten te zien op het Bevrijdingsfestival [checken - in elk geval in 2017 gesignaleerd]

Op een afsluitend ‘oogstfeest’ (14 oktober) in samenwerking met de Rijn-IJssel Vakschool Wageningen, met een diner, voordrachten, een optreden van de Wageningse folkgroep Folkcorn, plaatste Schrijversharten een expositie van eerder uitgevoerde literaire activiteiten.

Aan de groepsexpositie ‘Op schouders van reuzen’ van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen, van 22 november t/m 13 december, namen de leden van Schrijversharten deel met een gezamenlijk kunstwerk, een drieluik op banieren, met steeds onderaan, bij wijze van 'roots',  citaten van inspirerende schrijvers en bovenaan enkele citaten van de schrijver zelf. De fraaie vormgeving was van Robbert Kamphuis. Ook waren individuele inzendingen van de leden te zien. Deze expositie vond plaats in het voormalige universiteitsgebouw aan Duivendaal 10.