Agenda

Dichters op de Berg 2024

Bij Beelden op de Berg in Wageningen (1 juni tot en met 15 september 2024) organiseren we met Petra Sips poëzie-evenementen onder de naam: Dichters op de Berg.
In 2018 werkten we ook al samen bij de 11e editie van Beelden op de Berg. We organiseerden poëziewandelingen langs een soort polaroidframes met gedichten bij de kunstwerken. Ook traden de deelnemende dichters op. De organisatie van Beelden op de Berg maakte er een fraai poëziebundeltje van.
De komende maanden werken we onze plannen verder uit.

Actueel:

Sterke poëzie in de donkere dagen

Veel lezers gaven gehoor aan onze oproep om hun favoriete gedicht in te sturen. Tussen 1 en 24 december 2023 gaat er elke dag een kastje open in de bbthk van Wageningen.  Schrijversharten schrijft een beschouwing bij elk gekozen gedicht.

De feestelijke afsluiting van het project is op zaterdagmiddag 23 december van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek: Speeddaten met gedichten. Inzenders en andere poëzieliefhebbers gaan met elkaar in gesprek tijdens een sfeervolle en sprankelende ontmoeting. Ook is er muziek en Schrijversharten treedt op. Toegang gratis.

Sterke poëzie in donkere dagen (bblthk.nl)

 

 

------

Wat is jouw lievelingsgedicht? Laat het ons weten voor 20 oktober 2023.
Dan nemen wij het misschien op in ons gedichtenproject in de bibliotheek van Wageningen. Tussen 1 en 24 december gaat daar elke dag een kastje open met het favoriete gedicht van een lezer plus een reflectie van Schrijversharten.

Mail je gedicht naar: info@schrijversharten.nl

Reserveer alvast in je agenda: 23 december 2023 van  14-16 uur in de bblthk Speeddate met gedichten

Meer informatie: Sterke poëzie in de donkere dagen - Wat is jouw meest geliefde gedicht? (bblthk.nl)

 

 

Wat er verder nog was:

Augustus 2023 - op drie zaterdagen traden de Dodge-dichters weer op in het centrum van Wageningen en in de tuin van Het Depot bij Villa Hinkeloord. Per dag traden 4 of 5 dichters op waaronder de Schrijversharten-leden: Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en organisator/Dodge-eigenaar Laurens van der Zee. 

5 mei 2023 - Martijn Adelmund & Laurens van der Zee
Opening Bevrijdingsfestival
Samen met stadsdichter Ellen van der Kolk schreven Martijn en Laurens een gedicht over de drie generaties die opgroeiden na de Tweede Wereldoorlog en hoe zij het gevoel van vrijheid beleven. Zie ook: https://wageningen45.nl

 

27 oktober 2021 - Martijn Adelmund
Max Havelaar met zombies, OBA, Amsterdam
Literair verteltheater met live muziek van Gamelan ensemble Wiludyeng. In een schurend spel tussen hoge cultuur en pulp-cultuur, tussen Oost en West laat Adelmund zien hoe kolonisatie en VOC-mentaliteit kon leiden tot gruwelijke misstanden. Een combinatie van een lezing en een concert met zombies als metafoor - een absolute ervaring!

25 sept -10 okt 2021 - Annie van Gansewinkel.
Kapel Expo Renkum. Annie doet mee aan de tentoonstelling Ruimte waarin zij als dichter samenwerkt met drie beeldend kunstenaars: Sharon Burggraaf, Lia Stouten en Trijnie Goudriaan. Op zaterdag en zondag in Kapel Expo Renkum.

Zomer 2021 - Laurens en Martijn deden mee aan de expositie van de Culturele Ronde in Wageningen, op de ramen van het stadhuis. Tot en met 15 juli 2021. Aan het programma van de Cultuurzomer Wageningen leverden Laurens, Martijn en Annie ook uiteenlopende bijdragen. Onder meer:

10 juli 2021 - Optreden tussen 14:00 en 17:00 uur met stadsgedichten van Laurens, Martijn, Annie, hopelijk ook de nieuw-gekozen stadsdichter en andere dichters vanuit de laadbak van de Dodge. Locatie: het plein voor de bblthk, hoek Stationsstraat - Hoogstraat, Wageningen.

14 en 17 juli 2021 - Teksten van Laurens voor het Ministerie van In Onbruik Geraakte Zaken (www.miniogz.nl) zijn, met de desbetreffende kavels uit de collectie, te zien in de Grote Kerk aan de Markt in Wageningen, in het kader van een groepstentoonstelling van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen.